34. Kurtdereli Yağlı Pehlivan Güreşleri ile Balıkesirspor’un sezon açılışının aynı güne denk gelmesi sporseverleri üzdü.
Balıkesirspor‘un 17 Ağustos pazar günü yapacağını duyurduğu sezon açılışının, aynı tarihte yapılacak Balıkesir Karesi 34. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Pehlivan Güreşlerine denk gelmesi sporseverleri endişelendirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Kurtdereli mahallesi ve Kurtdereli Güreş Kulübü başta olmak üzere tüm köy halkının büyük önem verdiği güreşler öncesinde yaşanan bu olumsuzluk, özellikle sporseverler açısından üzüntüyle karşılandı.
Daha önceki yıllarda olduğu gibi Kurtdereli güreşlerinin tekrar Kırkpınar‘ın rövanşı niteliği kazanması için yapılan yoğun çalışmalara rağmen, iki büyük organizasyonun birbiriyle çakışmasının hem protokolü, hem de sporseverleri ikiye bölmesinden korkuluyor.
Balıkesir Karesi 34. Geleneksel Kurtdereli Yağlı Pehlivan Güreşlerinin de yer aldığı yağlı güreş müsabaka takviminin önceden belirlenmiş olması, Kurtdereli Güreşleri için yeni bir düzenleme yapılmasını şu an imkansız kılıyor.
Buna rağmen her iki organizyonu kaçırmak istemeyen sporseverler, “Şayet Balıkesirspor yönetim kurulu sezon açılış günüyle ilgili bir ayarlama yapabilirse bu iki dev organizasyonu izleme şansına sahip olabiliriz. Cihan Pehlivanımız Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına düzenlenen güreşleri ve Balıkesirspor’un AEL Kalloni ile oynayacağı maçı kaçırmak istemiyoruz” diyerek görüşlerini açıkladılar.
Herşeye karşın Balıkesirspor’un yoğun maç takvimi nedeniyle bu isteğe olumlu yanıt vermesi beklenmiyor.

Bu yazı 1.767 kez okundu.
DİĞER GÜNCEL HABERLER:
- Balkes Lige Kadar Hazır Olacak
- Balkes Passolig’de Zirvede
- Transferde Bombalar Patladı
- Gökhan Ünal Atmaya Devam Ediyor
- Nerede Bulunuyoruz?
SON EKLENEN YORUMLAR:
- Mustafa Gündoğan - Balkes Lige Kadar Hazır Olacak
- Mustafa Tokmak - Nerede Bulunuyoruz?
- Asaf Güngören - Nerede Bulunuyoruz?
- Aysu Duman - Gökhan Ünal Atmaya Devam Ediyor
- İsmail Çakırtaş - Gökhan Ünal Atmaya Devam Ediyor
Sezon açılışı akşam saat 21,e alınabilirse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.Yıllarca stadın ışıklandırmasını hayal ettik.Niye hayal ettik işte böyle günlerde kullanabilmek için.Akşam saatlerinde yapılacak bir açılış proğramı herkezi memnun eder diye düşünüyorum.Özelliklede taraftarın büyük bir bölümünü oluşturan esnaf ,zanatkar ve onların yanında çalışanları mutlu eder diye düşünüyorum.