Efsane Maratoncudan Öğütler | BALIKESİR'in takımı BALIKESİRSPOR. Bal Bal Bal...Kes Kes Kes...Balkes Balkes Heeey...

BALIKESİR'in takımı BALIKESİRSPOR. Bal Bal Bal…Kes Kes Kes…Balkes Balkes Heeey…

BALIKESİR'in takımı BALIKESİRSPOR hakkında herşey. Balıkesir futbol ve spor hayatının kalbi burada atıyor.

“Başarılı olmak istiyorsanız, çok çalışmalısınız”


TÜRK atletizminin efsane maratoncusu İsmail Akçay, miniklere başarısının sırrını anlatırken “Ben belki yetenekli bir atlet değildim ama insanüstü bir tempoda çalışırdım. Sizler de başarılı olmak istiyorsanız, çok çalışmalısınız” dedi.

Yaşamını memleketi Balıkesir’de sürdüren İsmail Akçay, Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu’nun “Çevremizde Yetişmiş Değerlerimize Saygı ve Bilgi Edinme” etkinliği kapsamında minik öğrencilerle buluştu.

Maratonda 8 Türkiye, 4 Balkan şampiyonluğunu bulunan, 1968 Meksiko City Olimpiyatları’nda dördüncü olan 72 yaşındaki Akçay, Plevne Mahallesi’nde kendi adını taşıyan parkta gerçekleşen buluşmada öğrencilerin sorularını yanıtladı. Cumhuriyetimizin kurucusu  Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” sözünü anımsatan İsmail Akçay, “Ben belki çok yetenekli bir atlet değildim. Ama insanüstü çalışırdım. Başarımı çok çalışmaya borçluyum.Sadece sporda değil, derslerinizde de başarıyı yakalamak için çok çalışın” öğüdünü verdi.

Okul Müdürü Mutasım Ateş, “ Öğrencilerimizin değerlerimize sahip bireyler olarak yetişmeleri amacı ile çevremizde alanında başarılı olmuş büyüklerimize ziyaretler düzenleyeceğiz. İlk buluşmayı Balıkesir’in, Türk atletizminin gururu İsmail Akçay’la gerçekleştirdik. Değerli büyüğümüz İsmail Akçay’a bize gösterdiği ilgi için çok teşekkür ederiz” dedi. Ateş, Akçay’ı bir konferans vermek üzere okula da davet etti. Coşkun YAMAN(balikesirspor.web.tr)

Bu yazıyla ilgili forumdaki tartışmaya katılın

Bu yazı 336 kez okundu.

DİKKAT!: Bu sitede yayınlanan tüm haberler www.balıkesirspor.web.tr’ye aittir. Görsel-yazılı meteryallerin, köşe yazılarının ve görüşlerin tamamı yada bir kısmı kaynak gösterilse dahi alıntı yapılarak kullanılamaz.

Yorumlar

Efsane Maratoncudan Öğütler için 1 yorum yapılmış

  1. Ezgi Dayan diyor ki:

    :)

Yorum yap

(Kişilik haklarını rencide edici, eleştiriyi aşan, küfür ve hakaret içeren yorumlar yayınlanmamaktadır)

4 artı 11 işleminin sonucu nedir ?
Please leave these two fields as-is:
Önemli! Yorumunuzu gönderebilmek için güvenlik amaçlı matematik sorusuna doğru cevap vermeniz gerekmektedir